tiistai, 28. elokuu 2012
Lihakaalilaatikko
Lihakaalilaatikko
n. 1kg keräkaalta
n. 500g nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
3 porkkanaa
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
jauhelihamaustetta ( Santa Maria)
grillaus ja yleismaustetta (Santa Maria)
suolaa
siirappia
2 dl puuroriisiä+ 5dl vettä+ suolaa
korppujauhoa pinnalle
Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi, kiehauta kattilassa vesi ja sulata lihaliemikuutio veteen, lisää kaali ja hauduttele n. 20 minuuttia, kunnes kaali on läpikuultavaa. Kaalin hautuessa raasta porkkanat, ja paista jauheliha ja pilkottu sipuli, mausta jauheliha makusi mukaan. Keitä myös riisit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kun kaali on hautunut valmiiksi, lisää kattilaan porkkanaraaste, jauheliha ja riisit, sekoittele ainekset keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan ja "liruttele" pinnalle siirappia maun mukaan ja ripottele vielä pinnalle ohut kerros korppujauhoa . Paista 175 asteisessa uunissa reilun tunnin ajan. Tarjoa puolukkahillon kera!
Kommentit