Nyt on Pampula seonnut tosissaan, pimpeli pom vaan päästä kuuluu. Menin nimittäin töistä lähtiessä ostaa tärräyttämmään 10 litraa vanahanajan maitua!!!! Päiväykset oli jo paukkumassa, nii ei muuta kärryyn, ku halavalla sai ( sen verran Vileeniä meikäläisessä on!) Jaa, että mitä niiku sitte? Noh ajattelinpa reippaana tyttönä keittää tärräyttää juustokeiton, makiaa juustua, punasta herraa. Ja mitäkö se sitte taas on? Noh sehän on Pohjois-Pohjanmaalainen perinneruoka, ennen sitä keitettiin juhannukseksi ja juhliin. Juhannus meni jo menojaan, enkä saanu aikaseksi tänä vuonnakaan sitä keittämistä kokkeiltua, muka työkiireisiin vedoten! Mutta parempi myöhään kun ei millonkaan! Ja täähän menee nyt myös vähä niiku hävikistä herkuksi juttuihin, toivottavasti tää nyt vaan onnistuu, niin saa poijat yllätyksen , kun huomenisssa pallailevat yökyläreissultaan! Ensin muka meinasin, että ihan ittekseni keittelyt hoitelen kunhan mammaa hieman ensin konsultoin, mutta päätinpä hakia sittenkin anopin avuksi naapurista, ja niinhän se homma lähti käyntiin, jännityksellä siis odotamme mitä tuleman pittää. Kuveja ja selitystä sitten lissää, josko tämä onnistuu!!!!

Pampula