Pakastimessa pyörineille tyrneille piti kehittää jotain käyttöä, niinpä kehittelin tällaisen kakkusen niitä tuhotakseni. ensimmäiseksi keittelin tyrnit hilloksi, hillosokeripussin ohjeen mukaan, kannattaa ehkä siivilöidä tyrnit jo ennen hilloamista, toisin kuin minä tein, keittelin nimittäin tyrnit kaikkinensa hilloksi ja sihtasin vasta sitten, mutta onnistui se niinkin!  :) 

6 munan kakkupohja

täyte 1:

1,5dl vaniljakastiketta (vaahtoutuva)

2dl vispikermaa 

100g appelsiinituorejuustoa

n.6 rkl ( tai maun mukaan) tyrnihilloa

3 liivatetta

1rkl sokeria

 

täyte 2:

130g valkosuklaata

2dl kermaa

100g vaniljatuorejuustoa

2 liivatetta

1rkl sokeria

tyrnihilloa

 

kinuski:

2dl kuohukermaa

2dl fariinisokeria

 

kostutus:

n. 3dl vaniljamaitoa. tai Spritea

 

1. keitä hillo tyrneistä  ( ohje hillosokeri pussin kyljessä)

2. laita liivatteet likoamaan kylmään veteen

3. vaahdota vaniljakastike ja kerma täytettä 1 varten, sekoita vaahtoihin appelsiinituorejuusto, jäähtynyt tyrnihillo ja sokeri, ja sulata liivatteet esim.kuumennettuun tyrnihillo-vesitilkkaan ja sekoita edellisiin.

4. valmista täyte 2; vaahdota kerma ja yhdistä tuorejuuston ja sulatetun valkosuklaan kanssa, lisää vesitilkkaseen sulatetut liivatteet ja sokeri

5. kasaa kakku esim.  muovikelmulla vuorattuun kakkuvuokaan ylösalaisin, kostuta esim. Spritella tai vaniljamaidolla laita ensimmäiseen väliin täyte 1 ja toiseen kerrokseen sivele tyrnihilloa kostutettuun kakkupohjaan ja laita täyte 2 päälle, lopuksi kostutettu pohjakerros päälle, kelmuta kakku ja laita jääkaappiin hyytymään ja kostumaan, mieluiten yön yli.

6. seuraavana päivänä kumoa kakku tarjoiluvadille ja keitä  kinuski kakun päälle, levitä valmis kinuski kakun päälle ja koristele kermapursotuksilla reunat.

 

 Tuli muuten ylllärihyvää, vaikka tyrniä ensin epäilinkin! :)